top of page

Education 

1999 - 2003

Add an educational institution

2003 - 2007

Add an educational institution

Awards 

2023

2023

2023

Add Award Name , Add City

Add Award Name , Add City

Add Award Name , Add City

werkplek.jpg

Van kleins af aan hebben gebouwen en hun verscheidenheid aan sferen diepe indruk op mij gemaakt. Door een samenspel van materiaal, licht, geur, akoestiek en schaal ontstaan sferen die geborgen of juist imponerend kunnen voelen.

 

De geur in een houten huis, de warmte van een openhaard, het getik van regen op het dak, gefilterd licht door de zonwering op een zomerdag. Tegenover het galmen van je voetstappen in het tientallen meters hoge schip van een kathedraal of de stilte in een kleine bergkapel in de Alpen. Het zijn vaak deze ruimtes die een sterke herinnering achterlaten.

Het ontwerpen van goede gebouwen gaat voor mij om deze complete zintuigelijke ervaring.

 

Mijn ouders hebben mij geleerd eerst goed te kijken naar wat er al is, voordat je iets nieuws koopt. Als architect zoek ik schoonheid in hetgeen er al is op een specifieke locatie of gebouw, om vervolgens al schetsend de juiste ingrepen en toevoegingen te ontwerpen.

Gedurende mijn werkzame tijd in Oostenrijk werd deze houding versterkt. Ik leerde een praktische ontwerphouding ten opzichte van materialen. Logische materiaalkeuzes en detaillering om het materiaal het beste tot uiting te laten komen. De bouwbaarheid van een ontwerp speelt zo vanaf het begin van het ontwerpproces een hoofdrol. 

 

Sinds maart 2021 richt ik me volledig op mijn eigen architectuur- en tekenprojecten. De tijd was rijp nadat ik sinds mijn architectuurstudie aan de TU Delft ervaring had opgedaan bij verschillende bureau's in Nederland en Oostenrijk. Mijn tijd bij Ludescher + Lutz Architekten in Bregenz heeft mij enorm gevormd als architect. Sfeer, materiaal en connectie met het landschap zijn belangrijk in de architectuurtraditie van het Bregenzerwald.

Daarna heb ik onder andere gewerkt aan verschillende kleinschalige projecten samen met Origins Architecten in Rotterdam. 

 

Ik help u graag bij het ontwerp van allerlei soorten kleinschalige architectuurprojecten. Van een uitbouw tot een woning tot kleine openbare gebouwen. Ik maak geen onderscheid tussen architectuur en interieur, die zijn namelijk een geheel. Details zoals de verlichting en handgrepen zie ik als onderdeel van het totaalontwerp. Ik ben graag van eerste schets tot en met oplevering nauw betrokken.

Voor mijn tekenprojecten ben ik geïnteresseerd in samenwerkingen met filmmakers, schrijvers, muzikanten en andere ontwerpers.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt, neem gerust eens contact op om kennis te maken.

 

Yannick

bottom of page